
Domowe jabłkowo-cynamonowe skórki owocowe
Skocz do przepisuPrzepis na
prostą, zdrową, domową skórę owocową z jabłek, która jest idealna do lunch boxów i przekąsek dla dzieci
.Ostatnio wpadłam trochę w wir robienia skór owocowych. Najpierw były to truskawki (sprawdź moje truskawkowe skórki owocowe), potem spróbowałam brzoskwiń i jeżyn. Wszystkie były wielkim hitem wśród moich dzieci. Uwielbiam to, że mogę zrobić te zdrowe owocowe ruloniki w piekarniku, bez konieczności używania dehydratora. I uwielbiam to, że mogę kontrolować, co się w nich znajduje.
Pobierz mój kompletny przewodnik, jak zrobić domowe skórki owocowe (bez konieczności użycia dehydratora!)
Oto co wchodzi w skład Truskawkowych Roladek Owocowych: Pears from Concentrate, Corn Syrup, Dried Corn Syrup, Sugar, Partially Hydrogenated Cottonseed Oil, Citric Acid, Sodium Citrate, Acetylated Mono & Diglycerides, Pectin, Malic Acid, Natural Flavor, Vitamin C (Ascorbic Acid), Color (Red 40, Yellows 5&6 , Blue 1)
(Szukacie słowa "truskawka"? Ja też szukałam).
You might also like: Homemade Strawberry Fruit Leather |
Sezon na jabłka w pełni, więc nadszedł czas, aby spróbować jabłkowej skóry owocowej. Po kilku eksperymentach, myślę, że udało mi się to zrobić dokładnie tak jak trzeba.
Jak zrobić skórki owocowe z jabłek
Umyj, obierz i pokrój 4 szklanki jabłek (około 4 średnich jabłek). Użyłam różnych jabłek, które miałam pod ręką.
Umieść jabłka w rondlu i dodaj 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować około 10 minut lub do miękkości.
Dodaj 1-2 łyżki stołowe cukru (do smaku) i 1 łyżeczkę cynamonu. Rozetrzeć. Gotuj jeszcze 2-3 minuty na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Przełóż masę do blendera i zmiksuj na gładką masę. Wylej na blachę do pieczenia wyłożoną silikonową matą do pieczenia (np. matą Silpat) i rozprowadź łopatką na cienką warstwę. Kiedy już się rozprowadzi, uderz blachę o blat kilka razy, aby upewnić się, że masa jest równomierna.
Piec w temperaturze 170 stopni F (lub tak niskiej, jak pozwala na to piekarnik) przez 2-3 godziny lub do momentu, aż będzie lepki, ale nie będzie się kleił do palca (sprawdzaj co 20-3 minuty). Pokrój na paski. Możesz ułożyć je na woskowanym lub pergaminowym papierze lub zwinąć w rulon. Przechowuj w szczelnym pojemniku.
You might also like: Łatwy sos jabłkowy w wolnowarze |
Jak przechowywać domowej roboty skórę owocową
Włóż domowe skórki owocowe do szczelnego pojemnika lub torebki z zamknięciem strunowym. Według National Center for Home Preservation, domowej roboty skóra z owoców przetrwa jeden miesiąc w temperaturze pokojowej. Można również szczelnie owinąć rolki z domowej roboty skórą owocową i zamrozić je na okres do roku.
Czy domowej roboty skórki owocowe są zdrowe?
Twoje dziecko otrzymuje prawdziwe puree owocowe, co jest ogromnym postępem w porównaniu z owocami w pudełku! Ale ponieważ skóra owocowa przywiera do zębów tak samo jak lepkie cukierki, idealnie jest, jeśli dziecko może umyć zęby zaraz po jedzeniu (lub przynajmniej przepłukać je wodą albo schrupać kilka jabłek lub marchewek, aby naturalnie zmyć pozostałości).
Przejdź do treściSkóra owocowa jabłkowo-cynamonowa
Wydajność: 10 skór Prep Time: 20 minut Czas gotowania: 3 godziny Total Time: 3 godziny 20 minutTa prosta, zdrowa, domowa skóra owocowa z jabłek z cynamonem jest idealna do lunch boxów i przekąsek dla dzieci.
DrukujSkładniki
- 4 szklanki obranych, pokrojonych jabłek
- 1/2 szklanki wody
- 1-2 łyżki stołowe cukru granulowanego, do smaku
- 1 łyżeczka cynamonu
Instrukcje
- Umyj, obierz i posiekaj jabłka, a następnie umieść je w średnim rondlu.
- Dodaj 1/2 szklanki wody i doprowadź do wrzenia. Przykryj i gotuj około 10 minut lub do miękkości.
- Dodaj cukier puder, cynamon i zetrzyj. Gotuj jeszcze 2-3 minuty na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
- Przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę.
- Wylej na dużą blachę do pieczenia wyłożoną silikonową matą do pieczenia (np. Silpat) i rozprowadź łopatką na cienką warstwę. Uderz kilka razy blachą o blat, aby upewnić się, że masa jest równomiernie rozprowadzona.
- Piecz w 170 stopniach (lub podobnej niskiej temperaturze, w zależności od piekarnika) przez 2-3 godziny, sprawdzając co 20-30 minut, aż będzie lepki, ale nie będzie się kleił do palca.
- Pozostaw do ostygnięcia, następnie pokrój na paski (dobrze sprawdza się nóż do pizzy) i zwiń w rulon. Przechowuj w szczelnym pojemniku.
Polecane produkty
Jako Amazon Associate i członek innych programów partnerskich, zarabiam na kwalifikujących się zakupach.
- Aluminiowy półwałek piekarniczy do zastosowań komercyjnych
- Silpat Nieprzywierająca silikonowa mata do pieczenia
Informacje żywieniowe:
Wydajność:10 skór Wielkość porcji:1 skóraIlość na porcję: Kalorie:43TotalFat:0gSaturatedFat:0gTransFat:0gUnsaturatedFat:0gCholesterol:0mgSód:1mgCarbohydrates:11gFiber:2gSugar:9gProtein:0g © Real Mom Nutrition Kuchnia: Amerykańska Zdobądź wszystkie moje przepisy na zdrowe owocowe roladki:
Domowe skórki owocowe z dzikich jagód
Domowej roboty brzoskwiniowe skórki owocowe
Domowe skórki owocowe z winogron
Domowej roboty skórki owocowe z truskawek
Jestem uczestnikiem programu partnerskiego Amazon Services LLC Associates Program, który ma na celu zapewnienie mi środków do zarabiania opłat poprzez linkowanie do Amazon.com i powiązanych stron.
Komentarze (0)